Robert de Wit gekozen als nieuwe voorzitter van Statenlidnu

Gepubliceerd op 1 oktober 2024 om 18:06

In verband met het aflopen van de tweede termijn van onze huidige voorzitter, Harold van de Velde, draagt hij eind dit jaar het stokje over. Afgelopen maanden is een selectiecommissie op zoek gegaan naar een opvolger voor Harold. Na de oprichting van Statenlidnu heeft hij 7 jaar als voorzitter een mooie en zeer gewaardeerde bijdrage geleverd aan het opbouwen van de vereniging Statenlidnu.

De selectiecommissie, bestaande uit Gerwi Temmink (Statenlid Zeeland), Berend Sepers (Statengriffier Zuid-Holland) en Yvon van Loon (directeur Statenlidnu), heeft de kandidaten beoordeeld en bevraagd op het profiel van voorzitter van Statenlidnu en de toekomstvisie van de vereniging. De selectiecommissie heeft aan het bestuur van Statenlidnu geadviseerd de heer Robert de Wit voor te dragen als nieuwe voorzitter op de Algemene Ledenvergadering van 1 oktober. Robert is sinds 2015 Statenlid in Groningen. Het bestuur heeft het advies unaniem overgenomen en de ledenvergadering heeft hiermee op 1 oktober ingestemd.

We verwachten in Robert de Wit een gedegen voorzitter te krijgen die de ingezette koers van de vereniging doorzet. Daarbij heeft hij een duidelijke visie op de doelstellingen van de vereniging, de versterking van de rol van Provinciale Staten en de kracht van het middenbestuur. Hij heeft ruime ervaring als voorzitter en beschikt over de daarbij behorende competenties.

De huidige voorzitter zal in december het voorzitterschap formeel overdragen en in de tussentijd middels een goede overdracht Robert inwerken. Als blijk van waardering heeft het bestuur besloten Harold van de Velde een certificaat van verdienste toe te kennen.

 

De afscheidsreceptie van Harold van de Velde zal gehouden worden op maandag 9 december van 15.30 – 18.30 uur in Den Haag. U kunt zich hieronder daarvoor aanmelden.