Statenlidnu zoekt een bestuurs- en verenigingssecretaris

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 10:32

Bestuurs- en verenigingssecretaris Statenlidnu

Statenlidnu is dé vereniging voor Statenleden en vormt het landelijk netwerk van Statenleden. De vereniging wil een kwalitatief hoogwaardige uitoefening van de functie van Statenlid bevorderen en de positie van statenleden versterken.

Dat doet Statenlidnu door onderlinge contacten te organiseren, als gesprekspartner voor de Rijksoverheid te fungeren en tal van activiteiten te organiseren ten behoeve van deskundigheidsbevordering.  Zo is er een leerplatform voor Statenleden ontwikkeld waar het complete leeraanbod te vinden is. Statenleden kunnen verdieping vinden in masterclasses en op de hoogte blijven via webinars of online colleges met actuele provinciale thema’s. 97% van alle Statenleden in Nederland zijn lid van Statenlidnu.

Het bestuur van Statenlidnu bestaat uit zes Statenleden. Het bureau bestaat uit een directeur, communicatiemedewerker en een medewerker bijeenkomsten die parttime voor de vereniging klaarstaan. De sfeer is te omschrijven als collegiaal, gedreven en enthousiast. Word jij enthousiast van een dynamische baan in het hart van de provinciale democratie en wil je bijdragen aan het nog beter functioneren van onze provinciale volksvertegenwoordigers? Lees dan verder!

Een functie met impact

De twaalf Provinciale Staten nemen belangrijke besluiten die gevolgen hebben voor inwoners, bedrijven en organisaties in de provincie. Of het nu gaat om de ruimtelijke ordening, aanleg en onderhoud van wegen en bruggen, natuur, cultuur, het openbaar vervoer of toezicht houden op waterschappen en gemeenten. Als bestuurs- en verenigingssecretaris bij Statenlidnu zorg je dat deze dossiers actueel zijn en de informatie goed vindbaar, relevant en toegankelijk voor Statenleden is. Ook worden webinars georganiseerd over actuele onderwerpen, zoals stikstof, wonen en de energietransitie. Je signaleert hiervoor de onderwerpen en informatiebehoefte van Statenleden.

Daarnaast heb je als bestuurs- en verenigingssecretaris aan een half woord van je opdrachtgever genoeg. Een vergadering en werkbezoek is in een mum van tijd goed georganiseerd. Je bent accuraat en dienstverlenend, draagt zorg voor ledenbinding en bent aanspreekpunt bij werkbezoeken in de provincies. Je zorgt voor een goedlopend officemanagement en secretariaat van de vereniging. Gezamenlijk met de directeur en het bestuur stel je het jaarplan en jaarverslag op inclusief subsidieaanvragen en verantwoordingen. Je houdt van aanpakken en levert een belangrijke bijdrage vanuit de vereniging om Statenleden, commissieleden, fractiemedewerkers en de statengriffies in alle provincies te ondersteunen.

Werkzaamheden:

  • Bijhouden van actuele dossiers op de provinciale taken en zorgdragen voor een adequate informatievoorziening;
  • Inventariseren van informatiebehoeften van Statenleden en hoe die omgezet kunnen worden in aanbod vanuit de vereniging.
  • Actueel houden van leervormen op het leerplatform voor Statenleden.
  • Verzorgen van de ledenbinding van de vereniging;
  • Organiseren van vergaderingen, werkbezoeken en bijeenkomsten in samenspraak met de andere collega’s van het bureau;
  • Opstellen van het jaarplan, jaarverslag, subsidieaanvragen en verantwoordingen.

Wat vragen we:

  • Interesse in de provinciale democratie;
  • Systematisch en accuraat kunnen werken;
  • Goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheden;
  • Bewezen organisatorische kwaliteiten en een proactieve instelling;
  • Een ondernemende en dienstverlenende mentaliteit;
  • In staat zelfstandig te werken;
  • Een MBO+/HBO werk- en denkniveau;
  • Flexibiliteit in werktijden, sommige vergaderingen vinden ’s avonds digitaal plaats.

Arbeidsvoorwaarden:

Je stapt in een uitdagende rol binnen een dynamisch en gedreven bureau met een prettige werksfeer. Het betreft een vacature voor maximaal 20 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je zult veel vanuit huis werken en soms verschillende provinciehuizen bezoeken met de directeur en/of bestuursleden.

Informatie en solliciteren:

Op zoek naar meer informatie of de achtergronden van de vereniging? Kijk dan op www.statenlidnu.nl en www.leerplatformstatenleden.nl. Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt en wil jij je talenten inzetten voor de vereniging Statenlidnu? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie in de vorm van een motivatiebrief en een curriculum vitae voor 8 november t.a.v. Yvon van Loon, directeur Statenlidnu. De sollicitatiegesprekken worden in onderling overleg ingepland. Voor meer informatie over de vacature of om direct te solliciteren kun je mailen naar info@statenlidnu.nl